lørdag 8. januar 2011

Rømmegrøt


Er vant med grøt på lørdager, og risgrøt går nok ikke på lavkarbo, men litt modifisert rømmegrøt går fin fint. Har prøvd å lage denne på lettrømme, det anbefalles ikke, så husk å bruk seterrømme

Oppskriften kommer fra forumet lavkarbo.no : http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16919&highlight=r%F8mmegr%F8t

"Ziggys hurtig kokende rømmegrøt.

1 porsjon à ca 500 gr.

Ingredienser:

3,0 dl seterrømme
1,0-1,5 dl fløte
0,5-2,0 dl vann
1,5 strøkne ts johannesbrødkjernemel*
0,5-1,0 ts salt

* = Dette er et jevningsmiddel som ikke smaker det pøkk, så det smaker faktisk bare... ja... rømmegrøt...

Slik gjør du:

1. Kok opp, og la rømmen småkoke på svak/middels varme i ca 2-3 minutter.

2. Bland sammen fløte og litt av vannet i en liten beholder med lokk, ha i johannesbrødkjernemelet, og rist det til en jevning. Hell jevningen i en tynn stråle ned i den kokende rømmen, mens du rører det godt sammen. Rører du for kraftig, vil fettet i rømmen skilles ut, og piple frem. Du bestemmer selv hvor mye fløte du bruker, alt fra 0-2 dl, og det samme gjelder menge med vann.

3. La det stå å koke videre på svak/middels varme i ca 5-10 minutter, og rør jevnlig. Rører du for kraftig, vil rømmen som sagt skille seg, og fettet piple frem.

4. Blir grøten for tykk, kan du evt. spe med litt vann eller fløte, alt etter mak. Blir ikke rømmegrøten tykk nok, lag litt mer jevning med Johannesbrødkjernemelet og litt vann, og rør det inn. Men bruk ikke for mye av jevningsmiddelet, grøten kan fort bli for tykk. Det beste er derfor å tilsette 0,5 ts med johannesbrødkjernemel ristet ut til jevning om gangen. Ellers kan du fort sitte å spise gelegrøt. I såfall er detr bare å spe den ut med mere væske.


5. Skulle du evt. få klumper i grøten, kan du bruke en stavmikser, og kjøre grøten til den blir fløyelsmyk og fin.

6. Smak til med salt. Server

Server med Splenda/Sukrin, kanel og smør, spekemat og Ziggys Polarbrød lapper ristet sprø i brødristeren.

Skal prøve å lage en "vanlig" versjon rømmegrøt med avsiling av fettet senere, men tro meg, det var ikke nødvendig, for grøten blei akkurat like tykk, med samme konsistens som vanlig rømmegrøt, og det UTEN klumper av noe slag!!!

Næringsinnhold pr 100 gr:

Karbo 1,5 gr.
Protein 1,8 gr.
Fett 28,6 gr.

For hele oppskrifta på ca 500 gr er det bare 7,7 gr karbo, 8,7 gr proteiner og 143 gr fett!"

JBK gir en litt sleip konsistens, om den ikke smaker noe. Blir grøten for flytende, så tilsetter enn bare mer jbk, i små mengder. Et tips er å bruke tesil og sile JBK mens du rører

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar