søndag 9. januar 2011

Søndagsmiddag: ytrefilet av elg


Her stod mannen for kjøttet, og jeg for tilbehøret, en ganske standard fordeling.

Ingridienser
Ytrefilet av elg
Basilikum
Timian
Salt
Pepper
Mozarella
Bacon
1/2 blomkål
1/2 brokkoli
1/2 box arla kremost hvitløk (eller annen kremost)
2 dl fløte
Revet ost
Seter rømme
Sennep

Skar et snitt i fileten, og fylte med mozerella og bacon og kryddret med salt, pepper, timian og basilikum. Stekes på 180 grader til kjøttet inni er 63 grader på det tykkeste, bruk steketermometer.

Laget gratinerte brokkoli og blomkål til. Kokte de lett i små bukketer. Blandet fløte med kremosten. Hadde grønnsakene i en form og helte over fløteblandingen. Hadde på ost og satte i ovnen til osten var smeltet.

Laget saus av skyet ved å ha i litt rømme og en halv ts søt sennep. Nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar