lørdag 11. juni 2011

Smash kake




Ingredienser:

4 eggehviter
2 dl sukrin/ sukrinmelis
100 g baconcrisp
50 gram mandelmel
3 dl fløte
5 dl vaniljekrem (lavkarboversjon selvsagt)

Glasur :
4 eggeplommer
2 ss sukrin
60 g smør
200 g mørk 70 % kokesjokolade (kan selvsagt bruke sukkerfri her, men det hadde jeg ikke)

Framgangsmåte:
Jeg knuste baconcrispen i en pose med en kjevle og blandet det med mandelmelet. Pisket eggehviten stiv, og hadde i sukrinmelis. Stekte i ovnen, først på 175 grader i 15 min, så 10 min på 200 grader, slet litt med å få til den merengsen. Bunnen ble mer seig en sprø, skulle kanskje stekt lenger. Tror også jeg ville tilsatt 1/2- 1 ts salt og knust baconcrispen helt.

Lagde så misslykket vaniljekrem av:

2 eggeplommer
3 dl fløte
2 ts sukrin
2 ts vaniljefrø
2 ts JBK

Varmer opp fløten og hadde i de øvrige ingridiensene. Slo av varmen da jeg hadde i plommene, for at de ikke skulle skille seg. Ble sånn helt ok, men ikke perfekt. Laget den av oppskriften i den rødrutete kokeboken

Laget så sjokoladekremen, nå som den har hvert i kjøleskapet noen timer, var den dritgod- det beste jeg har laget lavkarbo. Fast kremlag i kaka, masse sjokolade smak- nam. Varmet opp smøret og hadde i sukrin og eggeplommer. Rørte hele tiden så det ikke skulle skille seg. Ble kornetet i konsistensen i gryta, men etter å ha hvert i kjleskapet er den helt fin

Så laget jeg opp kaken som det står beskrevet, først en halv bunn, masse sjokoladekrem og vaniljekrem, så den andre bunnen, og sjokoladekrem og til slutt vanlig krem

Kaken er sånn passe god, savner mer saltsmak, tenkte også på om det kunne lages bunn av peanøtter, er ikke så flink på marengsbunn. Sjokoladefyllet er himmelsk, men mektig

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar